Vælg de rigtige farver til dit badeværelse

Tendensen i boligindretningen er, at vi indretter os mere flere farver – også på badeværelset. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilke farver du vælger at indrette dit badeværelse med.

Farver påvirker nemlig vores humør og er med til at sætte stemningen i rummet. 

Hvad signalerer farverne på badeværelset

Der er mange farver at gå med, når du skal indrette dit badeværelse. Nogle af de mest populære farver på badeværelset for tiden er: grå, sort, blå, hvid, kobber og natur (beige). Men hvad signalerer de forskellige farver egentlig? Grå signalerer elegance og virker afslappende. Sort signalerer styrke og balance. Blå signalerer frihed og viser kreativitet. Hvid signalerer fred og renhed. Kobber signalerer raffinement og viser overskud. Og natur/beige signalerer sundhed og stabilitet. 

Du kan med fordel have farvekoderne med i dine overvejelser, hvis du ønsker at skabe en særlig stemning på badeværelset.

Skab balance på badeværelset med sort

Hvis du føler, at badeværelset ofte er lidt for funktionelt og hvidt-i-hvidt, er det nemt at tilføje balance og styrke med sort. Du kan eksempelvis gå med en gennemført indretningsstil, hvor du kombinerer hvide elementer med håndvask, armatur, toilet og bruser i sort.

Sort i badeværelset giver ikke alene balance, men er også tidløst og nemt at kombinere med andre farver og materialer. Med sort som den dominerende farve, kan du altid skifte ud i tilbehør som håndklæder og forhæng for eksempel.

Stilrent badeværelse med sort vask, armatur, brusesæt og toilet

Giv badeværelset et roligt og afslappende look med grå toner

Grålige nuancer er populære på badeværelset og er med til at skabe en stemning af velvære og afslapning.

Det er farven, du skal gå med, hvis du vil skabe et wellness-badeværelse. Du kan tone op og ned for den næsten dunkle grå stemning med tilbehør i lyse farver og med grønne planter.

Styrk den nordiske stil på badeværelset med hvide toner og naturlige materialer

Den nordiske stil og indretning er udbredt på mange badeværelser. Den er en enkel indretning – ofte med hvide elementer, lyse farver og naturlige materialer. Kunsten er at sammensætte hvide elementer, sanitet og tilbehør – uden at det bliver upersonligt. Gå for eksempel efter en dekorativ håndvask i et flot design, der kan tilføre rummet karakter.

Du kan fuldende det lette, nordiske udtryk ved at vælge et væghængt toilet, der er mindre massivt i udtrykket end et gulvstående toilet.