Vask og armatur, der passer til et sommerhus ud over det sædvanlige

Intet er overladt til tilfældighederne i skiløber og journalist Thomas Uhrskovs nye sommerhus i Klitmøller. Alt, hvad der kommer ind i huset, er nøje udvalgt og det lækreste af slagsen.

Da turen kom til valg af køkkenvask og armatur, vidste Thomas lige præcis, hvilken stil han gik efter.

Vask og armatur til Thomas Uhrskovs sommerhus i Klitmøller

Bygget i beton. H-form med 24 hjørner. Masser af lys.

Thomas Uhrskovs nye sommerhus skiller sig ud fra mængden i Klitmøller i Thy. Det utraditionelle sommerhus er tegnet af Thomas’ hustru og er en arkitektonisk perle og ”state of the art”, hvor der ikke er gået på kompromis med noget.

De sidste 30 år er Thomas og hans hustru kommet i Klitmøller. Så da de fik muligheden for at købe en grund, slog de til. Og de var ikke i tvivl om, hvilket materiale sommerhuset skulle bygges i.

”Vi ville gerne bygge i beton, fordi vi godt kan lide materialet. Det er vedligeholdelsesfrit og lokale materialer. Og vi synes, at den lyse beton blender godt ind i naturen,” fortæller Thomas.

Vask og armatur til Thomas Uhrskovs sommerhus i Klitmøller

En vask kan ikke blive stor nok

"Vores sommerhus har mange hjørner. Derfor gik jeg på jagt efter en firkantet vask, som ville passe i stilen til både huset og køkkenet. De krav opfyldte Lavabo. Deres linjer er bare super fede." - Thomas Uhrskov.

Sommerhuset i Klitmøller er bygget i H-form. Det betyder, at der er mange hjørner – faktisk hele 24 af slagsen – og at huset er meget firkantet. 

Derfor gik Thomas på jagt efter den helt rigtige firkantede vask, som passede til husets stil men også til snedkerkøkkenet fra Hanstholm Køkken. Thomas havde desuden et særligt krav til størrelsen på vasken. 

”Én af de erfaringer vi har gjort os er, at en vask simpelthen ikke kan blive stor nok. Der skal være masser af plads til opvask,” fortæller han.

Med de krav begyndte Thomas sin research. Her faldt han over en kubus køkkenvask i rustfrit stål fra Lavabo, som opfyldte alle hans ønsker.

Funktion og design går hånd i hånd

Det er ingen hemmelighed, at Thomas ikke går på kompromis med noget. Og det gør det omfattende, hver gang der skal nye ting ind i huset. Køkkenvasken og armaturet var ingen undtagelse.

Men med Lavabo gik funktion og design bare op i en højere enhed for Thomas. Selvom han ikke havde mange krav til funktioner, er han alligevel blevet positivt overrasket over Lavabos produkter.

Der er særligt én ting, som Thomas ikke vidste, at han manglede, før han fik det. En skylleskål.

”Den simple lille hylde er blevet uundværlig for os. Vi bruger den til at lægge karkluden eller skylle grøntsagerne,” fortæller Thomas. Skylleskålen betyder også, at det er nemt at overholde de rene linjer og det stringente design i huset i hverdagen.

En anden funktion i Thomas’ nye køkken er køkkenarmaturet med udtræk, som han beskriver som ”genialt og smart”.

Vask og armatur til Thomas Uhrskovs sommerhus i Klitmøller

Forkærlighed for jyske virksomheder

Til daglig bor Thomas og hans hustru på Sjælland. Men det nordjyske sommerhusprojekt har kickstartet en forkærlighed for jyske virksomheder. For Thomas betyder det nemlig noget at handle så lokalt som muligt. Og han bruger gerne lang tid på at finde frem til det helt rigtige.

Selv beskriver han det sådan: ”Hvis du gerne vil have det enkelt, kræver det meget arbejde.”

Thomas og hans hustru har i den grad lagt meget arbejde i sommerhuset. Planen var fra starten af, at de skulle lave det meste selv. Og det har de også gjort. Men at det skulle tage tre år, havde ingen af dem forestillet sig. Til gengæld står de nu med et sommerhus, hvor der ikke er gået på kompromis med noget.

”Der er ikke noget ved det, som skulle være anderledes – heller ikke vasken og armaturet”, afslutter han.

Alt til køkkenet

Vi har et stort udvalg af køkkenvaske og armaturer, tilbehør og plejeprodukter til dit køkken

Uanset om du går efter form, funktionalitet, kvalitet eller et miks af det hele, har vi køkkenprodukter til dig. Vores grundtanke er og har altid været, at vi vil gøre det nemt for dig at vælge køkkenvaske og armaturer, uden at gå på kompromis med lige præcis det, du drømmer om.

Lyst trækøkken med vask og armatur i kobber